100% ENERGIE-EFFICIËNTIE
Verbrandt alle diesel – tot 30% efficiënter dan andere kachels!

ECHT LAGE CONSUMPTIE
2,5 l / dag in een ruimte van 500m³ met 15°C binnentemperatuur en -0°C buiten.

GEEN ROOKGASSEN
Airrex dieselkachels produceren geen koolmonoxide. Ze zijn veilig te gebruiken zonder uitlaatpijp in een normaal geventileerde werkruimte.

INFRAROODVERWARMING VOOR ALLE GROTERE RUIMTEN
Airrex kachels zijn ontworpen voor alle ruimten vanaf 20m². Infraroodverwarming verwarmt alle materialen in de ruimte – de warmte zal niet zo snel uit de deur ontsnappen wanneer die wordt geopend.

VERBINDING VIA WIFI/4G

Bedien uw kachel met uw telefoon.

2+1 JAAR GARANTIE

Alle reserveonderdelen op voorraad.

CE-GECERTIFICEERD

Voldoet ook aan de nieuwe Europese richtlijn inzake emissies.

WELKE AIRREX KACHEL IS GESCHIKT VOOR UW BEHOEFTEN?

AIRREX AH200i

 • Ruimtes tot 900m³!
 • 13 kW/u / 44 356 Btu/u
 • 0,95 – 1,14 l/u (continue werking)
 • 25 l brandstoftankinhoud
 • Gewicht: 40kg
 • 78 x 30, 5 x 111 cm (B x D x H)
Meer informatie over AH200i

AIRREX AH300i

 • Ruimtes tot 1500m³!
 • 15 kW/u / 51 180 Btu/u
 • 1,05 – 1,24 l/u (continue werking)
 • 45 l brandstoftankinhoud
 • Gewicht: 46kg
 • 95 x 30,5 x 108 cm (B x D x H)
Meer informatie over AH300i

AIRREX AH800i

 • Ruimtes tot 2000m³!
 • 22 kW/u / 75 064 Btu/u
 • 1,71 – 1,9 l/u (continue werking)
 • 70 l brandstoftankinhoud
 • Gewicht: 81kg
 • 130 x 35 x 140 cm (B x D x H)
Meer informatie over AH800i

WAAROM KIEZEN VOOR Airrex?

DIESELGESTOOKTE INFRAROODKACHELS

WAT ZIJN AIRREX INFRAROODKACHELS?

AIRREX is de marktleider op het gebied van dieselgestookte infraroodkachels. AIRREX brandstofgestookte kachels produceren veilige infraroodstraling.

De warmte die door AIRREX kachels wordt opgewekt, wordt gelijkmatig verdeeld over de materialen van de te verwarmen ruimte of het te verwarmen object. Dankzij de brandstof die volledig als verwarmingsenergie wordt benut, wordt de uitstoot van de Airrex kachel zo laag gehouden dat een aparte uitlaatpijp dieuit de te verwarmen ruimte loopt niet nodig is.

Het verwarmingseffect is snel en de gepatenteerde oliebrander en het uitlaatsysteem maken efficiënt gebruik van de energie in de brandstof.

HOE WERKEN AIRREX DIESELKACHELS?

Het systeem is voorzien van een gepatenteerde oliebrander die de verbrandingsgassen door leidingen met een keramische coating leidt waardoor er infraroodverwarming wordt opgewekt.

Het meervoudige verbrandingsproces waarborgt een volledige en schone verbranding. Daarom is een afzonderlijke afvoer niet nodig. Zo wordt ook alle warmte benut. Ventilatie die voldoet aan bouwvoorschriften is voldoende.

AIRREX is een zeer veilige kachel; hij heeft twaalf verschillende veiligheidssystemen zoals voor geurpreventie, brandstofniveau, kantelen, oververhitting, beveiliging en automatische uitschakeling.

VOOR WELKE RUIMTES ZIJN AIRREX KACHELS GESCHIKT?

Airrex kachels hebben talrijke toepassingen, zoals:

 • Verwarming van zomerhuisjes
 • Verwarming van terrassen met beglazing
 • Verwarming van garages
 • Verwarming van industriële hallen
 • Verwarming van evenementententen
Meetrapport Gebruikershandleiding CE-document downloaden

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT VOOR SOORT VENTILATIE HEEFT DE KACHEL NODIG?

Airrex werkt op vloeibare brandstof (biodiesel, diesel of rode diesel) die volledig in de kachel wordt verbrand. Omdat er vuur is, heeft de kachel goede ventilatie nodig om goed te kunnen werken. De vlam is “verborgen” in de buizen van de kachel. Daarom vergeten we misschien dat de verbranding voortdurend doorgaat en dat het proces lucht nodig heeft.

De gewone open haard is een goed voorbeeld. Als de ventilatieopeningen niet open zijn, werkt de haard niet. Hetzelfde geldt voor Airrex kachels; er moet frisse lucht in de ruimte worden gebracht. En natuurlijk moet de kooldioxidehoudende lucht worden afgevoerd om voldoende zuurstof in de ruimte te krijgen. Bij een te laag zuurstofniveau schakelt de kachel uit en wordt er een foutcode geactiveerd.

Zoals gezegd hebben de kachels zuurstof nodig om te werken; daarom moet de ruimte voldoende geventileerd zijn. Natuurlijke ventilatie die voldoet aan de bouwvoorschriften is voldoende, mits er geen luchtinlaat of -uitlaatopeningen geblokkeerd worden. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de lucht circuleert in de ruimte die wordt verwarmd. In het ideale geval wordt lucht toegevoerd via een inlaatopening onderaan en wordt de CO2-houdende lucht afgevoerd via een uitlaatopening bovenaan.

VERSPREIDT DE WARMTE ZICH GELIJKMATIG IN EEN GROTE RUIMTE?

Ja. Infraroodwarmte verspreidt zich gelijkmatig en erg ver. Velen denken ten onrechte dat er een ventilator nodig is om bijvoorbeeld warmte van het ene uiteinde van een hal naar het andere over te brengen. Er is geen ventilator nodig – de infraroodkachel verwarmt materialen, zoals de muren, vloeren en alle andere materialen in de ruimte.

WAAROM IS EEN INFRAROODKACHEL EFFICIËNTER DAN EEN VENTILATORKACHEL?

De infraroodkachel verwarmt materiaal. Een ventilatorkachel verwarmt lucht. Wanneer u bijvoorbeeld een overheaddeur van een hal opent, ontsnapt de warme lucht naar buiten en komt er koude lucht binnen. In een hal die is uitgerust met een infraroodkachel, zijn alle materialen warm, zodat veel warmte-energie behouden blijft, zelfs na de luchtverversing. In een hal met een ventilatorkachel ontsnapt alle warmte uit de deur, en moet het verwarmen opnieuw worden opgestart bij een veel lagere temperatuur. Daardoor heeft de infraroodkachel veel minder energie nodig.

HOE IS HET MOGELIJK DAT DE DIESELKACHEL GEEN GEUR AFGEEFT?

Wanneer de gebruikte brandstof bijna volledig wordt verbrand, ontstaan er geen geuren of gevaarlijke emissies. Koolmonoxide wordt gevormd door onvolledige verbranding, met te weinig zuurstof. Bij volledige verbranding wordt er geen koolmonoxide gevormd. De Airrex is gedurende 20 jaar voortdurend verder ontwikkeld, dus de werking van de kachel is tot in de perfectie verfijnd.

KAN DE KACHEL GEBRUIKT WORDEN ZONDER APPLICATIE OF WIFI?

Ja. De i-modellen werken ook zoals de eerdere Airrex modellen. U kunt ze bedienen met het bedieningspaneel op de machine of met de bijgeleverde afstandsbediening.

Meer vragen en antwoorden

Originele AIRREX APPARATUUR en reserveonderdelen

 

19,00 
69,00 

Airrex-kacheluitrusting

Brandstofopvoerpomp op batterijen

49,00 
69,00 
31,00 

Airrex-kacheluitrusting

Trolley (AIRREX AH-200/AH-300)

139,00 

Accessoires waterverwarmer

Buisverlenging, hoek van 90 graden

65,00 
69,00 

Airrex-kacheluitrusting

Pijpverlenging 1m

55,00 

Accessoires waterverwarmer

Verstelbaar pijpverlengstuk, 0-90 graden

89,00 

Airrex-kacheluitrusting

Transporttrolley (AIRREX AH-800/800i)

139,00 

Airrex-kacheluitrusting

Beschermend frame (AIRREX AH-300)

399,00 

Reserveonderdelen

AIRREX-luchtregelaar

34,00 

Airrex-kacheluitrusting

Beschermend frame (AIRREX AH-800)

449,00 

Accessoires waterverwarmer

Pijpverlenging 0,5m

35,00